Återförsäljare

Glömt lösenordet?
Mer hållbar design med OceanIX

Aktuellt

 / 2021-09-08

Mer hållbar design med OceanIX

Att ta ansvar och verka för en hållbar utveckling är viktigt för oss på Beslag Design. Och likt många andra företag är en utav våra stora utmaningar omställningen till en cirkulär ekonomi, som bland annat innebär att kretsloppen av material sluts och att så lite avfall som möjligt genereras. Därför var det självklart för oss att ta in Knopp Plato och Handtag Square OceanIX från Furnipart i vårt sortiment.


En viktig del i övergången till en mer hållbar produktion ligger i återvinning av plast. De två nyheterna Square och Plato från Furnipart är tillverkade av OceanIX-plast, som består av plast från sjöfartsindustrin så som rep, trålar och annan kasserad utrustning från fiske. Detta innebär mindre avfall och minskade koldioxidutsläpp jämfört med användning av ny plast.

”We know our handles are not going to solve all problems with plastic litter, but we are taking small steps in a new direction to prove to ourselves and the industry that things can be done differently. By recognising plastic waste as a resource, we can reduce CO2 emissions while replacing virgin plastic.”, berättar Furnipart.

 

Knopp Plato Ocean - 32 mm - Mattsvart/bilder/artiklar/liten/352050-11_S.jpg?m=1628163831
Handtag Square Ocean - Mattsvart/bilder/artiklar/liten/352055-11_S.jpg?m=1629114783

Dela inlägget

Liknande artiklar

Vi välkomnar höstens nyheter!

Vi välkomnar höstens nyheter!

Vi på Beslag Design arbetar aktivt med att utveckla vår produktportfölj och strävar alltid efter att ligga steget före med det allra senaste i inredningstrenderna. Under hösten/vintern kommer vi att lansera flera spännande produktnyheter. Först ut är ett nyhetssläpp inom kategorin handtag och knoppar.
Mer hållbar design med OceanIX

Mer hållbar design med OceanIX

Att ta ansvar och verka för en hållbar utveckling är viktigt för oss på Beslag Design. Och likt många andra företag är en utav våra stora utmaningar omställningen till en cirkulär ekonomi, som bland annat innebär att kretsloppen av material sluts och att så lite avfall som möjligt genereras. Därför var det självklart för oss att ta in Knopp Plato och Handtag Square OceanIX från Furnipart i vårt sortiment.