Beslag Designs kontor vinner arkitekturpris | Beslag Design
Återförsäljare
Glömt lösenordet?
Beslag Designs kontor vinner arkitekturpris

Aktuellt

 / 2021-10-25

Beslag Designs kontor vinner arkitekturpris

Beslag Designs kontor och lager, signerad arkitekt Kay Linghoff, fick stå som inspirerande exempel under Näringslivsgalan i Båstad och vinner Båstad kommuns arkitekturpris. Urbana och välutformade lokaler lyfts fram som framgångsfaktorer för det lyckade bygget.
Foto: Ulf Celander. Fasadskivor: cembrit.se


Båstad kommun vill lyfta exempel på god arkitektur som förstärker Båstad kommuns stadskärna och landskapsbild. Som en del i detta har kommunstyrelsen instiftat ett arkitekturpris som för första gången delades ut på Näringslivsgalan den 21 oktober 2021. Syftet med priset är att ge uppmärksamhet till byggnadsverk och anläggningar med hög arkitektonisk kvalitet som bidrar till kommunens vision om ”ett bättre sätt att leva” och genom god gestaltning utvecklat den lokala identiteten och byggnadskulturen.

Beslag Design, arkitekt Kay Linghoff och byggföretaget MMB vinner arkitekturpriset med följande motivering:

« Retroinspirerad byggnad för kontor och lager som ger verksamhetsområdet en karaktär av urbana och välutformade lokaler för vår tids ”industrier”. »

– Vi är oerhört stolta över att få vara med i ett sådant här sammanhang. Vår satsning på ett nytt kontor och lager här i Båstad har inte bara gett resultat för en god arbetsmiljö utan också för att höja kvalitén i den byggda miljön, säger Hans Bergström, Beslag Design.



I början på 2020 stod Beslag Designs nya lager och kontor klart. Ett bygge som tog sitt avstamp i företagets snart 50-åriga historia. Med hjälp av arkitekt Kay Linghoff skapades en byggnad där allt hänger ihop, både ut och inne. Den svart-vit-grå färgskalan återfinns överallt: på fasad, väggar och golv, glasdörrarna och på de spröjsade glaspartierna – liksom på möbler och övrig inredning. Allt för att skapa en ombonad, fridfull och trendig miljö.






Foto: ajprodukter.se

Utdrag från AJ produkters kundcase: Att design och kvalitet är hörnpelarna för Beslag Designs verksamhet märks överallt i deras nya kontor och lager i Båstad. I byggnaden förenas spännande detaljer i en harmonisk helhet – inklusive en inredningslösning från oss på AJ Produkter som möter företagets önskemål både vad gäller färg, form och funktion.



Foto: Ulf Celander

Dela inlägget

Liknande artiklar

Matcha din köksinredning med köksreling Aveny i obehandlad ek

Matcha din köksinredning med köksreling Aveny i obehandlad ek

Med stor entusiasm presenterar vi det senaste tillskottet till vår familj av köksrelingar – Aveny i obehandlad ek. Det nya utförandet öppnar upp en värld av möjligheter för att anpassa köksrelingen precis efter dina önskemål och skapa en enhetlig look som smälter samman med din köksdesign. Köksreling Aveny i obehandlad ek är inte bara en funktionell förvaringslösning – det är en detalj som förhöjer inredningen.
Utforska vårens inspirerande nyheter

Utforska vårens inspirerande nyheter

Vårens nyheter har äntligen anlänt, och vi är stolta över att presentera ett sortiment som är både brett och inspirerande. Från eleganta och diskreta detaljer och långa praktiska handtag, till mer robusta med industriell, tuff attityd – vi har något för varje smak och behov.