Belysning som stämningshöjdare med LED-strips | Beslag Design

Återförsäljare

Glömt lösenordet?
Smart belysning som stämningshöjare hos Gina Mannberg

Kundcase

 / 2022-02-03

Smart belysning som stämningshöjare hos Gina Mannberg

Hemma hos Gina hittar man den här stringhyllan med belysning i form av LED-list från Beslag Design. Ljuset sprider sig fint och ljusstyrkan styrs via en smartphone-app. LED-listen har enkelt monterats med den befintliga 3M tejpen. Låt dig inspireras!


Upptäck magin med LED-lister och hitta den perfekta stämningen. Placera LED-strips vid golv, väggar och tak, eller under soffan eller sängen, bakom en spegel eller här som Gina har gjort – i en hylla, och förändra atmosfären helt. Aldrig har friheten att möblera med ljus varit större! Med flexibla LED-strips får du stora möjligheter till att inreda med belysning utan att kompromissa med ljusstyrka eller färgåtergivning.

”Förutom tända ljus och lampor har vi en ledlist som vi klistrat upp under skåpen. Den syns inte men ger det där lilla extra mysiga ljuset som är behagligt och är en stämningshöjare.”

Här går vi igenom steg för steg hur Gina belyste sin stringhylla med Flexy LED AT6 och drivdon X-driver.Steg 1.

Börja med att mäta längden på ytan där belysningen ska placeras. Använd gärna ett måttband eller en tumstock. Mät ut samma mått på LED-listen och gör en markering på undersidan, på ett ställe som inte kommer synas när belysningen senare är monterad. Flexy AT6 levereras på rulle så om du hellre vill rulla ut listen och mäta på plats går det också bra.

Steg 2.
Kapa LED-stripen i önskad längd. Flexy LED AT6 är kapbar i moduler om 21,7mm så var noga med det när du kapar annars kommer dioder som inte har koppling att slockna.

Steg 3.
Eftersom Gina har valt det smarta drivdonet X-driver för att kunna styra belysningen med sin smartphone så behöver kontrollmodulen CM4 kopplas in. CM4-modulen aktiverar den trådlösa funktionen, som möjliggör X-driver att integrera över hemmanätverket och styras via tillexempel Google Home.Steg 4.
Koppla ihop drivdonet med LED-stripen för att försäkra dig om att allt fungerar som det ska och att det är ihopkopplat på rätt sätt.Steg 5.
Om allt fungerar som det ska är det dags att placera ut LED-stripen. Flexy LED AT6 kan fräsas in i ett 6 x 6 mm spår eller monteras utanpåliggande med befintlig 3M tejp och det är just det sistnämnda som Gina har gjort. Ta bara bort tejpen och fäst på ytan där LED-stripen ska monteras.Uppnå rätt stämning med belysning och gör ditt hem smart. Beslag Design har ett komplett belysningssortiment för hela hemmet eller den offentliga miljön, och lösningar för både efterinstallation samt nybyggnation. Hos oss hittar du LED-armaturer, LED-profiler, LED-spots, LED-strips, dimmers och drivdon. Små saker som gör stor skillnad. Detaljerna som gör helheten med andra ord!

Alla bilder på sidan är tagna av Gina Mannberg.

Drivdon X-Driver/bilder/artiklar/liten/x-driver-Vit_S.jpg?m=1620223757
Förlängningskabel - Micro24 - 2000mm/bilder/artiklar/liten/992615_S.jpg?m=1557481657
Kontrollmodul CM4 - X-driver/bilder/artiklar/liten/973708_S.jpg?m=1593072597
LED-strip Flexy LED AT6/bilder/artiklar/liten/flexy-led-at6_S.jpg?m=1668004387
Anslutningskabel - X-Driver - 2000mm/bilder/artiklar/liten/973704_S.jpg?m=1593070153

Dela inlägget

Liknande artiklar

Köksreling Aveny – nu i fler utföranden

Köksreling Aveny – nu i fler utföranden

För att kunna skapa en vacker helhet och matcha detaljerna i köket lanserar vi köksreling Aveny i två nya utföranden; mattsvart och borstad rostfritt. Med de två nya utförandena kan du nu matcha detaljerna i de flesta kök. Aveny skapar ordning och reda bland köksverktyg och dekorativa detaljer du vill ha nära till hands i en enkel skandinavisk design. En tidlös detalj tillverkad i robusta material som håller. Välj mellan vårt kompletta set eller skapa ditt helt egna system med förlängningskitet.
Badrumsinspiration – 6 detaljer som piffar upp badrummet

Badrumsinspiration – 6 detaljer som piffar upp badrummet

Badrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet och det är där vi spenderar mycket tid varje dag. Det är därför viktigt att ha ett badrum som känns trivsamt och inbjudande. Beslag Design guidar dig till detaljerna som hjälper dig att uppfylla badrumsdrömmen eller för att piffa befintligt badrum med små enkla medel. Badrumsinteriör i form av krokar som skapar ordning och reda, tvålpumpshållare och toalettpappershållare – små detaljer som lyfter badrummet och gör helheten komplett.