Lär känna: Johan, Supply Chain Manager | Beslag Design

Återförsäljare

Glömt lösenordet?
Lär känna mig: Johan Plato, Supply Chain Manager

Lär känna oss

 / 2022-10-31

Lär känna mig: Johan Plato, Supply Chain Manager

För att du ska få lära känna oss som arbetar på Beslag Design ställer vi några frågor till våra medarbetare. Idag får du lära känna Johan Plato, som arbetar som Supply Chain Manager på Beslag Design.

 

Hej Johan! Hur hamnade du på Beslag Design och vad är din roll?
- Jag har arbetat i beslagsbranschen sedan 1997. Jag har ett stort intresse för utveckling och förbättringsarbete inom inköp och logistik, både strategiskt och taktiskt. När jag fick förfrågan 2012 från Beslag Design så tvekade jag inte en sekund. I min roll som Supply Chain Manager får jag möjlighet att vara med och påverka på många plan. Jag är delaktig i hela flödet från produktion tills att produkten når vår slutkund.

Hur skulle du beskriva de gångna tio åren utifrån ditt perspektiv?
- Vi har gjort en fantastisk resa som egentligen bara börjat. Vi har lyckats bygga vidare på en stark familjetradition där vi tillsammans både utvecklats men även utvecklat vår verksamhet. Jag är oerhört stolt över mina kollegors prestation och vår gemensamma förmåga att möta utmaningar och att driva verksamheten framåt. Viljan och förmågan till utveckling och förbättring är verkligen unik.

Vad är den största utmaningen och det roligaste i ditt jobb?
- Vår verksamhet utvecklas i snabb takt och vi möter en framtid som ställer allt högre krav och förväntningar på oss. Vi måste vara flexibla och snabbt kunna anpassa oss för nya situationer. På många sätt är världen idag mer komplex och oförutsägbar, det har vi inte minst under senaste åren fått uppleva. Vi behöver arbeta systematiskt, utnyttja vår erfarenhet/kompetens och göra smarta val framåt. Vi har genom åren byggt upp långa relationer med våra leverantörer. Nära och starka samarbeten med strategiskt viktiga partners där vi tillsammans kan ta oss an utmaningar. Vi har tidigt insett hur värdefulla dessa relationer är, inte minst under pandemin.

Jag älskar samarbetet med våra interna avdelningar, med våra leverantörer/partners och att hitta den bästa affären för våra kunder. Jag vill sätta kunden i främsta rummet. Vi är ett starkt team där vi alla tillsammans drar i samma riktning mot gemensamt mål.

Kan du berätta lite om hur Beslag Design arbetar med hållbarhet?
- Vi har gjort en egen analys av vilka hållbarhetsfrågor från de 17 Globala Målen där vi som företag har störst påverkan och som är mest relevanta för oss. Här finns det stora utmaningar, men också möjlighet för oss att bidra till långsiktig förändring. Vi arbetar i en ambitiös riktning där vi vill vara en del av det globala förbättringsarbetet. Vi vill inkludera frågan i våra samarbeten med såväl kunder som leverantörer. Vi vill erbjuda en hållbar och långsiktig affär. För oss är det även viktigt att hållbarhetsarbetet engagerar all vår personal. Vår Code Of Conduct ska genomsyra hela vår verksamhet. Den tydliggör krav och förväntningar vi har på våra leverantörer och samarbetspartners. Vi behöver arbeta kontinuerligt för att minska vår belastning på miljön. Att hitta effektiva transportvägar för våra produkter från produktion till kund är ett område där vi behöver lägga allt större fokus – även ökad fyllnadsgrad och val av transportmaterial är viktiga faktorer för oss. Vi behöver utmana konventionella förpackningar och förpackningsmaterial för en mer hållbar framtid. Jag är övertygad om att vi genom vårt engagemang och våra långsiktiga samarbeten med kunder och leverantörer kan bidra till en ökad hållbarhet.

Vad är ditt bästa tips till att trivas och ha roligt på jobbet?
- Vårt engagemang lockar talanger till hela företaget. Jag arbetar för en inkluderande arbetsplats med transparens, tillit och passion. Vi vill ha en tillåtande och hållbar arbetskultur där vi är bekväma med att ifrågasätta och att föreslå alternativa lösningar. Vi har alla ett gemensamt ansvar till att skapa en trivsam och fungerande arbetsmiljö. Vi behöver utnyttja våra kompetenser och styrkor. Vi arbetar över gränserna mellan våra avdelningar och vi har alla en tydlig vilja och ambition att driva oss framåt. Jag är övertygad att genom en målstyrd och inkluderande verksamhet, med positiv inställning och lösningsorienterad utgångspunkt skapar vi tillsammans en organisation där vi trivs och utvecklas.

Och till slut, den klassiska frågan, om du måste välja en favorit ur sortimentet. Vilken blir det och varför?
- Oj! Svårt val. Vi har så fantastiskt många fina produkter. Mitt naturliga val av favorit borde såklart vara knopp PLATO. Med sin elegans och stilren design, en riktigt snygg knopp som borde finnas i alla hem. Men min favorit är LED-spot HOLL. Här pratar vi om en revolutionerande LED-spot när det gäller belysning för kök och bad, men även till många andra användningsområden. HOLL har en helt unik design och ett modulärt system för optimal funktion. Med en fulländad D-motion teknik för absolut ljuskontroll så är detta min favorit i vårt sortiment.
Dela inlägget

Liknande artiklar

Toniton x Beslag Design i det arkitektritade Grand Designs-huset

Toniton x Beslag Design i det arkitektritade Grand Designs-huset

Ett fantastiskt hus som är uppfört i KL-trä där Toniton tillsammans med arkitekten Edd Rushton har valt kökskulören Creme. ⁠Toniton har lagt oräkneliga timmar på research och testande för att utveckla Toniton Colours. Resultatet är just sex utvalda paletter som gör det enklare att matcha färg och inredning till sitt hem. Och det är precis vad Edd har gjort i det här köket – luftigt, mönstrat och modigt samtidigt som det smälter in i resten av rummet. Handtag Thread Creme är en liten men ack så viktig detalj som smälter fint in i KL-träet.
Mässor 2023

Mässor 2023

Snart får vi äntligen ses på mässor igen – möt oss i Stockholm & Norge under 2023. Vi ser inte bara fram emot att få träffa er och få visa våra senaste produktnyheter utan vi ser också fram emot att presentera ett helt nytt exponeringskoncept för mässor.