Skapa stämning i oväntade utrymmen med belysning | Beslag Design
Återförsäljare
Glömt lösenordet?
Skapa stämning i oväntade utrymmen med belysning – @amandaxelssson guidar

Rum Tips och guider

 / 2023-05-29

Skapa stämning i oväntade utrymmen med belysning – @amandaxelssson guidar

Amanda Axelsson, den välrenommerade inredningsentusiasten och influencern bakom det populära Instagramkontot @amandaxelssson, har återigen öppnat dörrarna till sitt vackra hem i Alingsås för att dela med sig av sin expertis. Genom att använda produkter ur Beslag Designs sortiment visar hon oss hur man kan skapa enastående miljöer och stämning med hjälp av belysning. Amanda visar oss att även de minsta och mest oväntade utrymmena kan lysas upp och förvandlas till magiska platser.


Beslag Design är stolta över att ha Amanda Axelsson som en av sina utvalda ambassadörer. Amanda delar med sig av en härlig mix av familjeliv, renovering, vackra materialval och renovering. Idag tittar vi närmare på hur Amanda använder LED-strips och LED-profiler för att skapa den perfekta belysningen och atmosfären i olika utrymmen.

LED-strip är en flexibel och mångsidig ljuskälla som kan användas på många olika sätt. Genom att placera den längs kanter, hyllor, trappsteg eller taklister kan man enkelt skapa subtila ljusstreck som ger rummet en mjuk och inbjudande känsla. För att ta det ett steg längre bör man komplettera belysningen med en LED-profil. Genom att använda en LED-profil kan man skapa ett riktat och fokuserat ljus, perfekt för att belysa specifika områden eller objekt i rummet."Från början var det en garderob men som jag öppnade upp från allrummet och visst blev det bra?! För att göra det extra mysigt och ombonat valde vi att belysa hyllan baktill med samma belysning som vi har i köket." – @amandaxelssson


Så här har Amanda gått tillväga:

1. Börja med att mäta skåpets innermått och kapa sedan LED-profilen till den längd som behövs.

2. Kapa LED-stripen i samma längd som profilen. Flexy 2216 9,6W/m är kapbar i moduler om 50mm så var noga med det när du kapar annars kommer dioder som inte har koppling att slockna.

3. Montera LED-stripen i profilen. LED-stripen har en självhäftande baksida som gör monteringen enkel.

4. Montera bländskyddet, det vita ”frostade”, på profilen.

5. Koppla ihop drivdonet med LED-stripen för att försäkra dig om att allt fungerar som det ska och att det är ihopkopplat på rätt sätt.6. Amanda har sedan valt att placera belysningen baktill i vardera hörn av hyllan för att få ett så behagligt ljus som möjligt. De jackade ur hyllplanen 6x10mm enligt LED-profilens dimension och monterade den sedan.

Det som är så imponerande med Amandas arbete är hennes förmåga att se potentialen i varje utrymme, oavsett storlek eller form. Hon visar oss hur man kan utnyttja de minsta och mest oväntade utrymmena för att skapa en effektfull stämning med hjälp av belysning.


Inspireras också av Amandas kök där hon använt sig av samma belysningslösningar som i hyllan.Genom att erbjuda innovativa belysningslösningar och samarbeta med talangfulla människor som Amanda strävar vi efter att inspirera och hjälpa våra kunder att skapa extraordinära miljöer. Tillsammans kan vi skapa stämningar och atmosfärer som berör och förtrollar, och göra varje projekt till något alldeles speciellt.

Inspireras av @amandaxelssson på Instagram.

LED-profil LD8104 - Aluminium/bilder/artiklar/liten/973501_S.jpg?m=1665137182
Svart /bilder/artiklar/liten/973500_S.jpg?m=1592833319
158 kr
Drivdon X-Driver/bilder/artiklar/liten/x-driver-Vit_S.jpg?m=1620223757
LED-strip Flexy 2216/bilder/artiklar/liten/flexy-2216_S.jpg?m=1592921866
Kontrollmodul - CM4 - X-Driver D-M/bilder/artiklar/liten/973708DM_S.jpg?m=1687330566
Bländskydd LD8104 - A - Opal/bilder/artiklar/liten/973502_S.jpg?m=1592833095

Dela inlägget

Liknande artiklar

Matcha din köksinredning med köksreling Aveny i obehandlad ek

Matcha din köksinredning med köksreling Aveny i obehandlad ek

Med stor entusiasm presenterar vi det senaste tillskottet till vår familj av köksrelingar – Aveny i obehandlad ek. Det nya utförandet öppnar upp en värld av möjligheter för att anpassa köksrelingen precis efter dina önskemål och skapa en enhetlig look som smälter samman med din köksdesign. Köksreling Aveny i obehandlad ek är inte bara en funktionell förvaringslösning – det är en detalj som förhöjer inredningen.
Utforska vårens inspirerande nyheter

Utforska vårens inspirerande nyheter

Vårens nyheter har äntligen anlänt, och vi är stolta över att presentera ett sortiment som är både brett och inspirerande. Från eleganta och diskreta detaljer och långa praktiska handtag, till mer robusta med industriell, tuff attityd – vi har något för varje smak och behov.