Skapa stämningsfull belysning | Beslag Design
Återförsäljare
Glömt lösenordet?
Skapa stämningsfull belysning med Flexy LED AT6 – @idismartensson guidar

Rum Tips och guider

 / 2023-09-12

Skapa stämningsfull belysning med Flexy LED AT6 – @idismartensson guidar

I arkitektur och inredningsdesign spelar belysning en central roll, inte bara för funktion utan även för estetik. Belysning kan förhöja ett rum och framhäva dess bästa egenskaper. En diskret men effektfull lösning, som en LED-strip, kan på ett elegant sätt förändra en miljös karaktär. Här guidar Beslag Designs ambassadör Ida oss när hon skapar en stämningsfull känsla i vardagsrummet med LED-strip Flexy LED AT6.

 
"Vilken skillnad det blir, en riktig stämningshöjare " – @idismartensson


Steg 1: Mät upp
Det första Ida gjorde var att mäta exakt hur lång belysningen skulle vara under hennes tv-bänk och hylla. Flexy LED AT6 levereras på rulle, så om du önskar kan du rulla ut den direkt på platsen där den ska monteras för att mäta.

Steg 2: Kapa till rätt längd
Ida såg till att kapningarna av LED-stripen var exakta. Med Flexy LED AT6 kan du kapa i moduler om 21,7 mm. Detta steg är kritiskt, eftersom dioder utan koppling slocknar. På Flexy LED AT6 finns tydliga markeringar vart du kan kapa stripen. 

Steg 3: Testa anslutningarna
Innan hon permanent fäste LED-stripen, kopplade Ida ihop den med drivdonet för att försäkra sig om att allt fungerade korrekt.

Steg 4: Montera LED-stripen
Då allt var klart för montering tog Ida bort tejpen från den befintliga 3M-tejpen på baksidan av LED-stripen. Sedan fäste hon den enkelt utanpåliggande där hon ville ha sin belysning, vilket skapade en omedelbar stämningshöjning i rummet.

 

 
 
Ida – @idismartensson


Ida driver instagramkontot @idismartensson och inspirerar stort med öga för detaljer och inredning.

BOR: Gävle
YRKE: Kreatör och frisör
PROJEKT JUST NU: Planera för husbygge

I instagraminlägget visar Ida hur hon steg-för-steg belyste och skapade en stämningsfull känsla i vardagsrummet.

Drivdon X-Driver/bilder/artiklar/liten/x-driver-Vit_S.jpg?m=1620223757
Drivdon Triac Dim - 24V/bilder/artiklar/liten/drivdon-triac-dim_S.jpg?m=1645619769
Förlängningskabel - Micro24 - 2000mm/bilder/artiklar/liten/992615_S.jpg?m=1557481657
LED-strip Flexy LED AT6/bilder/artiklar/liten/flexy-led-at6_S.jpg?m=1668004387

Dela inlägget

Liknande artiklar

Steg-för-steg-guide: Garderobsbelysning som gör skillnad

Steg-för-steg-guide: Garderobsbelysning som gör skillnad

Josefine, en av Beslag Designs tidigare ambassadörer, belyser hur viktigt det är att tänka framåt när man planerar sitt hem. Genom att placera ut eluttag på strategiska platser redan när de skissade på husets planritning, kunde hon senare enkelt installera LED-belysning i garderoberna – en detalj som gjorde en enorm skillnad i ett område som annars är undanskymt från dagsljus.