LED-profil Apex installation – Steg-för-steg guide | Beslag Design
Återförsäljare
Glömt lösenordet?
LED-profil Apex installation – Steg-för-steg guide

Tips och guider

 / 2023-12-04

LED-profil Apex installation – Steg-för-steg guide

LED-profil Apex, designad för infälld montering, ger ett elegant och jämnt ljussken. Den passar väl in i olika inredningar, allt från köksskåp och lådor till vitrinskåp och garderober. Tillsammans med Gamla Uppsala Snickeri guidar vi dig genom varje steg för att säkerställa en smidig och snygg installation av Apex.

 
Steg-för-steg

Monteringsguide för LED-profil Apex1. SKAPA DET PERFEKTA UTFRÄSTA SPÅRET

För att börja installationen behöver du skapa ett spår som är 9mm brett och 11mm djupt. För att garantera exakta spår rekommenderar vi att du använder en överfräs eller liknande verktyg för att skapa ett precist och stilrent spår. Man kan även fräsa i två omgångar för att uppnå ett 9mm brett spår som bilden nedan visar.

Vid detta steg är det även viktigt att tänka på kabeldragningen. Var noggrann med att planera var sladden ska dras ut från spåret. För ett estetiskt resultat, som till exempel i garderober, kan du dölja sladden genom att dra den genom ett förborrat hål som leder uppåt på garderobens ovansida alternativt genom botten till sockeln.2. KAPA PROFILEN MED PRECISION

Mät och markera önskad längd på undersidan av profilen. Kapa sedan LED-profilen enligt dina markeringar. Använd lämpliga verktyg, såsom en bågfil eller gersåg, för en noggrann kapning.

Om du väljer att installera Apex i ett blindspår är det lämpligt att använda ändavslut för att skapa en elegant avslutning på profilen och dölja de rundade ändarna på det frästa spåret. Om så är fallet, kom ihåg att dra bort 4 mm från längden på profilen för att kompensera för ändavslutens bredd.3. KAPA LED-STRIPEN

När aluminiumprofilen är klar, är det dags att mäta och klippa din valda LED-strip. Var noga med att bara klippa vid de specifika markeringarna för att undvika att dioder utan anslutning släcks. Det går bra att klippa LED-stripen med en vanlig sax.4. MONTERA LED-STRIPEN I PROFILEN

Placera sedan den klippta LED-stripen i profilen. I LED-profil Apex finns ett speciellt utformat spår där LED-stripen passar perfekt. Det utskurna spåret i profilen hjälper till att hålla LED-stripen på rätt avstånd, vilket säkerställer en korrekt och smidig installation samt minimerar värmeutvecklingen.5. TRYCK PÅ PLATS

Placera LED-profilen tillsammans med LED-stripen i det frästa spåret genom att helt enkelt trycka ner det på plats.6. KOPPLA DRIVDONET

Anslut drivdonet till LED-stripen för att säkerställa korrekt funktion och anslutning. Bestäm placeringen för drivdonet och se till att sladden och placeringen är korrekt. Om det behövs, använd förlängningskablar. Vid anslutning till en väggströmbrytare, konsultera en professionell elektriker.

 
Med dessa enkla steg kan du enkelt montera din Apex LED-Profil och njuta av den jämnt fördelade och eleganta belysningen den ger.
 
 
 
Vi vill också tacka vår uppskattade partner Gamla Uppsala Snickeri för deras långvariga användning av Apex i deras projekt och för att ha delat de inspirerande bilderna i vår guide.


”Vi är idag fem personer som årligen genomför flera projekt i form av renoveringsarbeten och nybyggda kök och badrum. Vi strävar hela tiden efter att som leverantör, tillsammans med vårt nätverk i branschen, kunna erbjuda en komplett tjänst.”


Ändavslut Apex 2-p/bilder/artiklar/liten/973355_S.jpg?m=1557481640
/bilder/artiklar/liten/973356_S.jpg?m=1697188203
33 kr
LED-profil Apex - Grå/bilder/artiklar/liten/973352_S.jpg?m=1693562393
Opal /bilder/artiklar/liten/973351_S.jpg?m=1557481640
0 kr
Drivdon Triac Dim - 24V/bilder/artiklar/liten/drivdon-triac-dim_S.jpg?m=1645619769
LED-profil Apex - 2000mm/bilder/artiklar/liten/973351_S.jpg?m=1557481640
/bilder/artiklar/liten/973352_S.jpg?m=1693562393
85 kr
LED-strip Flexy LED SHE6 PW PRO/bilder/artiklar/liten/flexy-led-she6-pw-pro_S.jpg?m=1592918227
LED-profil Apex/bilder/artiklar/liten/led-profil-apex-opal_S.jpg?m=1704890603
/bilder/artiklar/liten/973352_S.jpg?m=1693562393
85 kr
Drivdon X-Driver/bilder/artiklar/liten/x-driver-Vit_S.jpg?m=1620223757
LED-strip Flexy LED HE6 PW PRO/bilder/artiklar/liten/flexy-led-he6-pw-pro_S.jpg?m=1592914286
Ändavslut Apex - Grå/bilder/artiklar/liten/973356_S.jpg?m=1697188203
Opal /bilder/artiklar/liten/973355_S.jpg?m=1557481640
0 kr

Dela inlägget

Liknande artiklar

Mot en ny era av tillväxt och expansion – Beslag Design förvärvas av Salix Hem & Beslag

Mot en ny era av tillväxt och expansion – Beslag Design förvärvas av Salix Hem & Beslag

Beslag Design AB, en framstående aktör inom beslag- och interiörprodukter, tillkännager idag att de har ingått ett förvärvsavtal med Salix Group AB - en kundfokuserad handelskoncern som aktivt driver, utvecklar och förvärvar verksamheter inom bygg och industri. Förvärvet gäller 100% av bolaget och ger Beslag Design möjlighet att verka inom en bredare kontext och fortsätta sin resa mot en ny era av tillväxt och expansion.
Knopp Uno förhöjer Per Morbergs nya kök

Knopp Uno förhöjer Per Morbergs nya kök

Snêk har hjälpt Per Morberg att förverkliga sin köksdröm – en perfekt harmoni mellan funktionalitet och estetik, där knoppen Uno utgör det perfekta pricken över i:et. Med en passion som sträcker sig från scenen till köket, är Morberg en känd profil i Sverige. Skådespelare, författare och kock där varje måltid berättar en historia. I hans nya serie ”Morberg” som visats exklusivt på YouTube har man fått följa hur hans kök har vuxit fram. Nu kan vi inspireras av det färdiga resultatet.