Monteringsguide för LED-strips med Aluminiumprofiler - Steg-för-Steg | Beslag Design
Återförsäljare
Glömt lösenordet?
Installation och montering av aluminiumprofiler med LED-strips

Tips och guider

 / 2023-12-04

Installation och montering av aluminiumprofiler med LED-strips

Skapa den perfekta belysningslösningen med vår monteringsguide för aluminiumprofiler och LED-strips. Denna guide hjälper dig att uppnå ett jämnt och estetiskt tilltalande ljus. Till hem, butik, kontor, restaurang, och hotell.

 
Steg-för-steg

Monteringsguide för aluminiumprofiler med LED-strips



1. VÄLJ LED-STRIP ELLER LED-PROFIL

Börja med att välja den LED-strip eller eventuell LED-profil som passar bäst för ditt projekt. Beslag Design erbjuder ett brett utbud av alternativ, inklusive strips med dubbelhäftande tejp, olika ljusstyrkor, diodtätheter och energieffektivitet.


För att säkerställa både skydd och jämn ljusfördelning för din LED-strip brukar man montera den i en passande aluminiumprofil. Beslag Design har ett brett sortiment av LED-profiler och tillbehör för olika monteringsbehov. Innan du gör ditt val är det viktigt att förstå skillnaden mellan utanpåliggande och infällda LED-profiler, samt skillnaden mellan genomgående och blindspår – här förklarar vi skillnaderna.

 





2. VÄLJ LJUSSTYRNING OCH DIMMER

Hur vill du kontrollera ditt ljus? Ge detta en stund av eftertanke och överväg om du föredrar att ljuset ska styras exempelvis mot en dörr eller skåpslucka som öppnas/stängs eller genom rörelsesensorer. Lägg till en sensor för att möjliggöra automatisk av- och påslagning, antingen genom beröring eller rörelse. Anpassa din belysning genom att välja en dimmer eller en smart dimmer som ger dig möjlighet att styra ljusstyrkan via en app i din mobiltelefon.






3. VÄLJ LÄMPLIGT DRIVDON

För att ge din belysning ström behöver du ett drivdon. Välj ett drivdon som passar det sammanlagda antalet watt på belysningen du har valt.

Ditt val av ljusstyrning i steg två påverkar direkt ditt val av drivdon. Den vanligaste och mest flexibla lösningen är att välja ett dimbart drivdon som fungerar med väggdimmrar. Våra dimbara Triac drivdon är kompatibla med nästan alla smarta system, inklusive populära alternativ som Plejd.

Om du använder någon av våra touchdimmrar eller rörelsesensorer, rekommenderar vi vårt drivdon UltraThin. Om du föredrar att styra ljuset med röststyrning, en fjärrkontroll eller din mobiltelefon, har vi även drivdon som möjliggör det.






4. TILLBEHÖR

Glöm inte eventuella tillbehör som kan vara nödvändiga för din installation, till exempel anslutningskablar.


 
Monteringsprocess



1. MÄT OCH MARKERA

Börja med att mäta den önskade längden för din belysning och markera den tydligt på undersidan av aluminiumprofilen. Placera markeringen så att den inte blir synlig när belysningen är monterad.



2. KAPA MED PRECISION

Använd lämpliga verktyg, såsom en bågfil, för att noggrant kapa aluminiumprofilen och bländskyddet enligt dina markeringar. Kapa också LED-stripen och var noga med att bara klippa vid de specifika markeringarna för att undvika att dioder utan anslutning släcks.



3. MONTERING AV PROFIL

Processen för att sammanfoga och montera aluminiumprofilen kan variera beroende på vilken typ av LED-profil du har valt. Följ den specifika monteringsanvisningen för den valda profilen för att säkerställa en korrekt installation. Se vår steg-för-steg guide för LED-profil Apex.


Monteringsprocess



1. MÄT OCH MARKERA

Börja med att mäta den önskade längden för din belysning och markera den tydligt på undersidan av aluminiumprofilen. Placera markeringen så att den inte blir synlig när belysningen är monterad.



2. KAPA MED PRECISION

Använd lämpliga verktyg, såsom en bågfil, för att noggrant kapa aluminiumprofilen och bländskyddet enligt dina markeringar. Kapa också LED-stripen och var noga med att bara klippa vid de specifika markeringarna för att undvika att dioder utan anslutning släcks.



3. MONTERING AV PROFIL

Processen för att sammanfoga och montera aluminiumprofilen kan variera beroende på vilken typ av LED-profil du har valt. Följ den specifika monteringsanvisningen för den valda profilen för att säkerställa en korrekt installation.


Att tänka på vid val av aluminiumprofil

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan utanpåliggande och infällda LED-profiler, samt skillnaden mellan genomgående och blindspår – här nedan förklarar vi skillnaderna.



UTANPÅLIGGANDE LED-PROFILER

Dessa profiler monteras direkt på ytan utan att kräva några spår. De kan fästas med medföljande 3M-tejp, skruvar eller smarta clips, beroende på den valda LED-profilen. Några exempel på våra utanpåliggande profiler är LD8104, TWIG XA och Blade.



INFÄLLDA LED-PROFILER

Dessa profiler är avsedda för montering i speciellt frästa spår på den valda ytan. Det fördelaktiga med infällda profiler är att de smälter harmoniskt in i materialet de monteras på. De flesta infällda profiler har en enkel klick-montering som gör att de kan placeras i spåret utan behov av skruvar eller lim. Exempel på våra infällda profiler är LD8104, Apex och Miss.
 

GENOMGÅENDE SPÅR

Dessa spår sträcker sig från ena sidan av materialet till den andra utan avbrott. Genomgående spår kräver inte ändavslut för att avsluta profilens rundade ändar, som ofta uppstår när man använder blindspår.



BLINDSPÅR

Blindspår sträcker sig inte över hela materialet, utan kan börja och sluta vid önskade positioner. Till exempel, 50 mm från botten och 50 mm från toppen av ett skåp. Vid användning av blindspår kan det vara lämpligt att använda ändavslut för att skapa en snygg avslutning på profilen och dölja de rundade ändarna på det frästa spåret.

För att säkerställa en korrekt fräsning av spåren rekommenderar vi att du använder en överfräs eller liknande verktyg för att få ett precist och snyggt spår. Detta steg är särskilt viktigt för att säkerställa att profilen fästs på ett stadigt och snyggt sätt.



RAK ELLER VINKLAD PROFIL

När du väljer aluminiumprofil är det också viktigt att tänka på hur du vill att ljuset ska riktas. Om du vill att ljuset ska riktas in i ett specifikt område, som ett köksskåp eller kläderna i garderoben, rekommenderar vi att du väljer en vinklad LED-profil. Exempel på vinklade profiler är Blade och 8112. Om du däremot föredrar en rakt riktad ljuskälla finns det flera alternativ att välja mellan, såsom Apex och Miss.
 

Dela inlägget

Liknande artiklar

Matcha din köksinredning med köksreling Aveny i obehandlad ek

Matcha din köksinredning med köksreling Aveny i obehandlad ek

Med stor entusiasm presenterar vi det senaste tillskottet till vår familj av köksrelingar – Aveny i obehandlad ek. Det nya utförandet öppnar upp en värld av möjligheter för att anpassa köksrelingen precis efter dina önskemål och skapa en enhetlig look som smälter samman med din köksdesign. Köksreling Aveny i obehandlad ek är inte bara en funktionell förvaringslösning – det är en detalj som förhöjer inredningen.
Utforska vårens inspirerande nyheter

Utforska vårens inspirerande nyheter

Vårens nyheter har äntligen anlänt, och vi är stolta över att presentera ett sortiment som är både brett och inspirerande. Från eleganta och diskreta detaljer och långa praktiska handtag, till mer robusta med industriell, tuff attityd – vi har något för varje smak och behov.